Gräs och lite annat

Minns inte riktigt bortförklaringarna till varför jag skaffade följande, men fint är det.

Ett ettårigt gräs som ska vara fin hela vintern för att somna in på vårkanten, en namnlös alunrot, en viva (ska kika efter på namnlappen vad den heter imorgon) och tre lökar med iris “Natascha” som ska blomma i vår. Hittade en chokladnäva(? ska kika på lappen till även den) den planterade jag i stenpartikrukan.  Krukan som jag tryckte ner de förstnämna plantorna i fyndade jag.
Få se nu …. det mesta finns i den “fina” rosa(!) krukan(kan alltid klä in den i någon väv till vintern tänkte jag).
gräs
Stenpartikrukan är den emellan den trekantiga(där jag har rosen) och den rosa krukan.
Chokladnävan finns i bakkanten om det blir sol de närmaste dagarna tar jag nog lite närbilder.  Tänkte försöka ställa upp den rosa kruka i en kruka längre bak där jag har sommarblommor men måste först rensa ur den.
Slängde mina fuchsior. Placerade en annan kruka på dess plats och simsalabim hade jag plats för lite omstuvning av krukorna.
höstkrukor
Som synes har jag förälskat mig i alunrot. Den finns i helt fantastiska färger och mönster i bladen ibland är även blommorna fina.  Köpte en alunrot förra höstkanten som strök med men den från året innan(vanliga gröna blad och underbara blommor) den växer och frodas tog tom å delade den för ett litet tag sedan.Kalanchoen i förra inlägget övervintrar inte utomhus, ska ha dom inne och försöka få “ungar” från den. Sedan nästa sommar, beroende på hur dom överlever ska jag kanske ha den ena eller båda ute.
Passar på att be om ursäkt för jag försummar bloggvänner men ska försöka komma ikapp med att att läsa och besvara så småningom, men som jag försökt att förklara så fyller lite av min “bloggtid” att jag försöker lära mig nya saker.
Det här är mitt senaste jippo i bloggeriet. Tänker inte  överge trädgårdsbloggen , aldeles för trevligt folk här för att bara flytta så där utanvidare. Har inte bestämt hur jag strukturera upp dom olika bloggarna men med trädgårdsbloggen gör jag förmodligen en backupp såsmåningom på mina odlingsinlägg.
höstkrukor2
Den rosa krukan kommer inte riktigt till sin rätt på bilden, notera än en gång att jag har alunrot i mängder jag har fem sorter…..i krukan till vänster i bilden syns en viol i framkant ska ta lite närbilder på den imorgon eller så, för det är en luktviol som har fått knoppar!
"After" Ad Code
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Gräs och lite annat

  1. Pingback: Snön smälter « Inger´s odling

  2. Pingback: Snön smälter « Rihanes odling

  3. Pingback: Blomlökar planterade på hösten « Inger´s odling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *